Therese Østebrød, Reisebrev Litauen


Therese N Østebrød fra Norge pakket bag og utstyr, for å trene med noen av verdens beste utøvere.

Edit Abraham, (link) Ungarn (retired) var en av de beste fighters i Europa, og nådde VM podium flere ganger. Nå som trener har hun loset sin elev  frem til enda større meritter: verdensmester Brigita Gustaitytė  (link)/ Litauen Tekst: Therese Netland Østebrød, bilder Edit Abraham

Denne uken har jeg trent nede i Litauen sammen med Brigita Gustaitytė og Edit Abraham som en del av oppkjøringen min til European Championship 2023. Brigita spurte meg i høst om jeg ville komme før EM for å trene med henne og hennes fightgruppe, noe jeg ikke kunne takke nei nå som jeg fikk mulighet til å ha en uke ferie.

Nede i Vilnius ble jeg hentet av Edit Abraham på flyplassen for deretter å dra rett på trening, ingen tid å miste. Her fikk jeg være med på Brigitas opplegg for vektløfting, interresant å se hva andre gjør innenfor styrketrening.

Om morgenene holdt Edit økter bare for meg hvor vi jobbet med ulike kombinasjoner på fokus pads. Gjennom øktene ble det gitt tilbakemeldinger på absolutt alt jeg utførte. Jeg aldri var i tvil om teknikkene var bra eller dårlig utført, og enda viktigere eventuelt hvorfor.

Jeg fikk delta på fightgruppen til Brigita som inneholdt masse sparring. Man kan si at nivået her er mildt sagt «ganske bra», så utbytte fikk jeg uansett hvem jeg sparret med.

Vi gjennomførte også en sparringsøkt med bare meg og Brigita, hvor begge to hele tiden fikk tilbakemeldinger og taktiske oppgaver fra Edit. I alle økter har det blitt tatt videoer av hva vi har gjort, slik at jeg kan bruke dette senere og selv se hva som var bra og ikke!

Sett bort fra det sportslige, har jeg blitt kjempe godt ivaretatt her nede! Vi har vært ute og hatt flere gode måltider sammen, og de har vist meg store deler av Vilnius.

,