Sverige stiller i IFK VM 4-5 juni


IFK avholder sitt VM i Spania, Valencia 4-5 Juni, og som vanlig er turneringen sterkt preget av andre organisasjoner og utøvere, flere bruker dette VM for siste test av formen før The 7th World Championship weight categories i september. Tillegg denne gangen blir at Russland uteblir (om ikke annet skulle skje) og det vil endre mye på det «faste resultatet» som IFK turneringene har hatt i mange år.

Sanne Larsson, Ali Hayder og Mirjam Björklund klare for IFK VM i Juni

IFK VM tilbyr VM for U16,U18, U21 pluss seniorer. Herreklassen totalt har til nå rett i underkant av 80 utøvere som skal fordeles på 4 vektklasser, mens kvinnene har 39 utøvere fordelt på sine tre klasser. Ali Hayder tiller i -80 kg klassen, som har 23 fighters. 1/3 av klasse kommer fra midtøsten ala Iran og Irak, videre Pakistan. Disse landene har gode fighters – om dem dukker opp på mesterskapet.

MERK: at frist for påmeldigner 1. mai – så oppdatering på denne artikkel kommer…

Ali Hayer 2022 / Polen. Bildet tatt av Svein Olav Bennæs/Norge

For uten det, så preges klassen av en del kjente navn/Dojos, hvor vi kan se Igor Lamot (Polen) som Ali har møtt før, og Móczó Milán (Ungarn) fra Y Akadémia. Og dette er jo bekjentskap for Ali, for det er her han har hatt et av sine lengre treningsopphold. Tibor Agócs , som er hjernen bak denne Dojo – og som har fostret mage svært dyktige utøvere. Som for eksempel Zsófia Agócs – eller Zsofia Szabo før hun ble gift. dobbel Europamester, 5 år på rad på pallen for å nevne noe.

Ali med Ungarske venner, foran Tibor Agócs – fra venster :Zsófia Agócs, og Kerekes Réka, Móczó Milán

For Ali blir dette en fin test før han skal stille i The 7th World Championship Weight Categories i Polen i september. Og det er uten tvil flere som stiller i dette IFK VM av samme grunn. Vi har nevnt Polen og Ungarn, samme har vi med Kazakhstan, som forøvrig stiller med 80 deltagere i dette VM – fordelt på flere organisasjnoer.

Mirjam Björklund kommer fra European Championship i Polen med medalje, i likhet med Ali. Dette var andre året på rad i en tøff klasse, så det forteller om at et stabillitet på et høyere nivå er etablert. Denne gang blir klassen -65kg , i motsetning til normalt -60kg klasse i Shinkyokushin mesterskap. Klassen holder as we speak 16 fighters, og har flere med gode meritter.

Mirjam på pallen EM / Polen 2022. Bildet av Okiem Sportowca

Kerekes Réka fra Ungarn er med, og allerede nevnt. Fra andre organisasjoner har vi Valence Bickel (Nederland) dette er en veldig aggressiv utøver med sterke teknikker og gode avslutninger. Hun er Europamester og dobbelt verdensmester i KWF. Selv om dette er et forbund som ligger godt under nivå sammenlignet med IFK , KWU, SHIN VM/EM, så holder Bickel godt nivå. Kazakhstan har fire fighters med, vi kjenner muliges Ioanna Belykh best, med 3.plass i 6th World Championship weight Categories – men det er stilt spørsmål rundt henne, etter at hun i 2019 ble tatt i doping (KWU VM) og fikk 6 mnd utestenging, Vel , «Back in the saddle» dyktig – uten tvil.

I klassen med 16 (til nå), så er halvparten fra Østblokk landene (da hvis man regner med Kazakhstan) Dette er en variabel om man ser til sist EM Mirjam deltok i, hvor 2/3 av utøvere kom der i fra. Betydning? Man kan anta at det totale nivå er noe lavere – og igjen, med Russland ute, så vil resultatene i IFK VM 2022 bli historiske – og stå ut fra den tradisjonelle medaljefordelingen. Men Mirjam har møtt de beste, er i god form og bryr seg sånn sett ikke om det står noen fra hvilken som helst land på andre siden. Her blir det sterk aggressiv fighting som alltid – og det er bare å se frem til!

Sanne Larsson stiller i +65 kg klassen, og her er det flere profiler å legge merke til. Sanne gjorde som kjent en sterk jobb sist under EM i Polen, med got driv og sterke teknikker – spesielt lowkicka satte gode spor. Dette var også tilfelle på European Cup i Litauen før jul, hvor ikke bare lowkicks var sterke men gjorde også så damage at det endte opp i poeng mot Kerekes Réka (Ungarn) Men hvem møter Sanne i dette mesterskapet?

Sanne Larsson – bildet tatt av Annikka Peterson

Det totale nivå er meget spredt. Fra IFK profil Emma Makwell (U.K.) og veteran
Julie Lamarre (Canada) som har sine spesialiteter. Videre med mer kjente, og regjerende IFK verdensmester Agata Winiarska (Polen). Igjen så ser man det litt uvante oppsettet, med få Østblokk utøvere, i en (til nå) klasse på 12 stykker. Sanne har en agrressiv drivende stil, og når man tenker på hvordan det dømmes i IFK – så kan det være både og i den sammenheng. IFK er kjent for å kjøre forlengelser (selv om det er overlegenhet fra den ene) og i mange tilfeller har utvere brent tomme i dette – kampen har snudd. Men man kan også snu dette til den gamle bokse termen: «Don’t leave it to the judges»

Sanne i aksjon! Bildet tatt av Pi-photo.pl

Det skal uansett bli spennende og følge, og som sagt det «typiske oppsettet» er endret, hvordan utslaget blir får vi se! Videre informasjon, påmeldte osv finner HER

,