Sverige stiller i Belgian Knockdown Championship


30. April stiller Sverige med utøvere i Belgia, under «Belgian Knockdown Championship) Turneringen arrangeres av IFK Belgia – men har et samarbeid med Shinkyokushin Belgia og Rengokai Belgia (Union). Dette er en åpen internasjonal turnering, som har deltagelse fra 13 nasjoner.

Som sagt så er det 13 nasjoner påmeldt, med i underkant av 70 – og det konkurreres bare i seniorklasse. Nå er dette også en turnering som har de «gamle» vektklassene, som vil si damer +/- 65 kg og -70,-80, +80 for herrer. Det vil si at man får en ok fordeling av utøverene – om alle dukker opp. Vi nevner dette, fordi man ser noen av landene har store påmeldinger, og en påfølgende erfarig av å utebli på dagen. (Det virker også som om at ikke alle fakta på utøvere erriktige, ala grad/alder)

Profiler

Man kan ikke unngå å bite merke i noen navn, og Brigita Gustaityté (Litauen) blir nå et og merke seg relativt fort. Et annet navn som skaper spørsmål er Edit Abraham (Ungarn) Er det snakk om et comeback – eller en utøver med samme navn som den tidligere stor fighteren?

Sverige

Sverige har med flere utøvere fra flere organisasjoner, og totalt sett stiller de med 6 utøvere. Sanne Larsson og Robert Strandberg, henholdsvis i kvinner +65 og i menn -70. Sanne var nylig aktiv under European Championship 2. april, Polen – og viste gode takter mot Csenge Tóth (Ungarn), etter å ha vunnet sin første kamp mot Brigitte Margithazi (Romania) Det ble tap mot Csenge Tóth i Sanne sin andre fight, men en sterk fight var det. Csenge Tóth ender på pallen – igjen, som en tanke på hvilken nivå dette hanlder om. Og verd å ta med, er Sanne sin 3.plass fra European Karate Cup i desember – hvor vinst over Litauen og Ungarn sikret plass på pallen.

Sanne Larsson

Robert Strandberg i -70kg, har en klasse med 16 utøvere – om alle stiller. Her er mange av de påmeldte fra midt-østen, og det er dessverre ofte man ser de uteblir. Men uansett, Robert er klar og har også vært inne på matten nylig. Spanish Open i mars var tilfelle, og der kjørte Robert mot hjemmefighter Pablo Puchades (Spania) Pablo kom som nummer 3 i EFKO Europeiske Mesterskap i 2020 – der stilte også Robert. Men Robert måtte se seg slått i første kamp mot Daniel Sternik (Polen) – og fun fact: Sternik tapte kamp nummer 2 – nettopp mot Pablo Puchades. Robert vs Pablo Puchades ble sådan en lengere affere, med forlengelser i fighten.

Robert Strandberg

Om man har ytterligere interesse, så ligger deltagere, og lotningen (når den kommer) HER Videre så ønsker vi på vegne av Norden lykke til!

,