Smilla Shaoru Søborg, Danmark


Vi var så heldige at få et interview med den regerende europamester Smilla Shaoru Søborg!

Interview af Smilla Shaoru Søborg

Photos: Annika Peterson

Hvad er karate for dig?
Karate er en sport, som jeg vil kalde en livsstil. Det udvikler mig både fysik og mentalt, hvilket jeg kan bruge i alle sammenhænge af mit liv.

Du havde et succesfuldt 2022 – hvad er dine tanker om året som helhed?
Opnåelsen af mit mål, at blive U18 Europa mester i -50 kg kategorien, var fantastisk. Gennem hele året har jeg trænet hårdt for, at nå mit ønskede niveau til U21 EM. Gennem årets stævner, har jeg mærket en udvikling i mine karate skills og mit samarbejde med min coach. Uden min coach har jeg ikke været i stand til, at opnå samme resultat som dette.

Du deltog både i kumite og kata til EM 2022. Hvordan var din forberedelse til stævnet? Og hvordan balancerede du optræningen i begge discipliner?
Gennem hele året har jeg brugt stævner til, at opbygge min erfaring både i kumite og kata. Det har været effektivt for mig, at kæmpe til stævner i højere vægtklasser, og i kata mod konkurrenter der var ældre og mere erfaren end mig selv.

Er din forberedelse forskellig fra stævner til stævner?
Jeg bruger stævnerne gennem året for, at toppe på det rigtige tidspunkt. Jeg udnytter mine erfaringer fra de forrige stævner til, at forbedre mig og derfor bliver mine træninger hårdere og mere effektive gennem året. Jeg vil ikke sige, at der er en forskel på min forberedelser, men en udvikling.

Hvad er dine mål for 2023?
Jeg vil deltage i relevante stævner og lejre, som forberedelse til EM og 1. Dan graduering.

 

Hvad er dit mål til EM 2023?
Jeg vil gøre mit bedste for at forsvare min EM-titel i -50kg, og avancere i kata kategorien.

Hvad er vigtigst for dig i karate?
Det vigtigste for mig i karate er, at være disciplineret i det man gør. Man skal altid gøre sit bedste og aldrig give op. At være respektfuld og åben overfor andre mennesker, hvilket giver mig mange kontakter og venner rundt om i hele verden.

Hvad er dine mål på lang sigt?
Mine mål er at deltage til VM i både vægt kategorier og åben vægtklasse. Jeg vil gerne deltage til All Japan Open Championship og JFKO Championship.

Hvis du skulle give et råd til en karateka som gerne vil med til EM – hvad skulle det så være? Hvad ville du gerne have vidst?
De råd jeg vil give er, man skal gå efter sine mål, selvom det kan føles uopnåeligt. Man skal tage sin træning seriøs og være disciplineret.
Hvad jeg gerne ville have vidst var, at fordi niveauet til EM er så højt, skal man ikke blive for´ skuffet hvis man ikke opnår den succes man forventer. Man skal tage erfaringen med sig, til det næste EM/stævne.

,