Sebastian & Simon Eriksson, Sverige


Sebastian Eriksson och hans bror Simon Eriksson gör båda en satsning för att delta på EM i Göteborg 2023.

Sebastian Eriksson och hans bror Simon Eriksson gör båda en satsning för att delta på EM i Göteborg 2023. Bägge deltog på IFK- Western European Championship. Simon nådde inte prispallen men Sebastian tog sig hela vägen till första platsen tack vare en bra taktik …….och lite tur med en finalmotståndare som uteblev 

Sebastian är till yrket lärare och tränar på föreningen Enso, som är  en nystartad Uppsala förening. Han var med och bildade föreningen och är idag även aktiv som ungdomsinstruktör.  Han började dock träna på Uppsala Kyokushin 2010  och innan dess bestod hans tränings erfarenhet av innebandy. En senare träningsstart än de flesta, men i gengäld en tidig tävlingsstart.

«Jag började tävla tidigt men pausade sedan länge för att börja tävla igen 2017» – Sebastian

Sebastian tillhör ShinKyokushin organisationen medans tävlingen var arrangerad av IFK- Kyokushin. Det innebär lite olika regelverk men främst andra motståndare och okända namn  Deltagarna på tävlingen var Holländare, Tyskar och Belgare, med inslag från England, Norge, Sverige Schweiz och  Tunisien. Så här tyckte Sebastian om tävlingen, motståndarna och regelskillnaderna. 

Tävlingen var ett väldigt häftigt arrangemang ur ett «live»-perspektiv då arenan var i samma byggnad som hotellet och dom hade satt upp mattorna med en ganska häftig belysning som höjde stämningen. Det var dock långa pauser som störde ens flow lite under dagen.

Konkurrensen var utmanande, men eftersom det endast var västra Europa så märkte man avsaknaden av exempelvis litauer. Tävlingen i sig var inte så stor skillnad från att tävla i shin, med lika regler och lika struktur i ronder.

Du satsar på EM 2023 så detta var ett mål på vägen Hur förberedde du sig inför tävlingen?

Jag förberedde mig genom att gå igenom det jag behövt utveckla efter min förra tävling. Största fokuset låg på att hitta en taktik som är mer hållbar efter mina styrkor, vilket jag tyckte vi lyckades med väl.

Är det några lärdomar du tar med dig från tävlingen?

Jag stukade foten under ett pass där jag tyckte jag hade värmt upp tillräckligt. Så jag behöver tänka på att lyssna på min kropp ordentligt. Fortsatt kommer jag behöva strukturera min härdningsträning lämpligare.

,