Samuel Hallas Rejsebrev fra Japan


Europamester Samuel Hallas satser hårdt, og i den anledning er turen gået til Japan – men længere ophold og træning..

Photos of Samuel by: Photographer Annika Peterson, Facebook & Website  

Hvor længe skal du være i Japan? Hvorfor netop denne tidshorisont?

Planen er at jeg skal være her i et år . Hvorfor lige et et år skyldes, at det er så lang tid mit visum holder. Opholdet foregår via et cultural exchange visum (“Working Holiday”)hvor det som ung er muligt at være i Japan i et år.


Hvordan har de første dage i Japan været for dig?
Jeg har været i japan i lidt over en måned nu, hvor jeg til dagligt træner op imod EM i Gøteborg. Dette er tredje gang jeg er her i Japan og træne, men første gang på egen hånd. Selvom jeg har været her før , så var de første par dage lidt hårde. Alt det praktiske såsom: bank, telefonselskab, lejlighed, nøgle…. trak tænder ud. For at sige det mildt. Men da det var overstået, kunne jeg komme i gang med alt det sjove, nemlig træningen.


Hvilke dojoer skal du træne i, og hvordan er træningen anderledes fra din normale måde at træne på, evt.”den danske”? – Hvis overhovedet.

Jeg træner/bor i øjeblikket i Fukuoka. Fukuoka er en by i det sydlige Japan, hvor Midori Shihan har en helt del dojoer . Her træner jeg til dagligt med en helt masse fra det Japanske landshold. Såsom: Nariyoshi Tada (Nr 2 til World Cup i letsværvægt, JFKO mester), Yuto Eguchi (Nr 7 til VM) for bare at nævne nogle. Træningen her er meget hård, og det er flere gange om dagen.

Træningen her adskiller sig fra “den danske” på den måde, at jeg netop har disse top kæmpere at sparre med. Vi presser hinanden, det fedt! Det giver mig en helt masse, især her op imod EM. Planen for fremtiden er , at rejse rundt og træne forskellige steder. Har allerede fået tilbudt at tage til Okinawa og træne med Junki Ochi. Ellers er planen helt klart, at tage til Tokyo og træne hos Tsukamoto Shihan. Jeg har tidligere trænet hos Tsukamoto Shihan, og det var en kæmpe oplevelse.


Hvad håber du, din rejse byder på at begivenheder og oplevelser? Skal du til stævner i Japan eller andre events?

Jeg håber denne rejse vil byde på massere af hård træning, samt en form for personlig udvikling. Udover at dette er en rejse for , at blive en bedre kæmper , så kan man også kalde det for en dannelsestur . Første gang på egen hånd, i et land hvor jeg ikke snakker sproget. Er jeg sikker på vil gavne mig på mange parameter. I forhold til begivenheder og oplevelser så er der JFKO i maj måned, som måske er en mulighed at stille op til, ikke klart på nuværende tidspunkt. Ellers er der VM i oktober måned…

Hvilke mål har du for året 2023?
2023 er et meget specielt år . Der et år med både EM i Gøteborg, samt VM i Tokyo i Oktober måned. Mit mål for EM er guld, intet mindre. Jeg skal ind og vise hvad jeg kan. Mit mål efter EM er , at udtages til VM i Tokyo. Det har altid været en drøm, at kæmpe til VM, så det er mit mål.

Hvis du skal give nogle gode råd til kommende karateka’ s, der skal til Japan i en længere periode, hvad skulle det så være? Hvad ville du ønske, du havde vidst?
Start med at planlægge i god tid. At tage til japan og træne/bo har været en drøm for mig siden jeg var helt lille, så dette er noget jeg har gået og arbejdet på i lang tid. Det tager nemlig noget tid at få visum, lejlighed… så start i god tid. Udover det, så har jeg kun været her i lidt over en måned, så det er måske for tidligt at give råd på dette tidspunkt. Jeg er sikker at jeg nok skal lave masser af fejl endnu. Men det er en del af det:)

,