Norge i Nederland


Western European Championship endte opp med Henning Dallavara IFK Norge på pallen, og med +80 som øvre grense var det noen riktig store utfordringer å møte. Therese N Østebrød, Martha Albretsen og Bård Even Kvamme var også på plass.

I gamle dager var Nederland virkelig en fullkontakt nasjon man så opp til – og det er fortsatt god tradisjon igjen. Western European Championship var pakket inn i lun god setting, hvor man evnet å løfte det ytterligere til finalene med musikk og lys.

Turneringen gikk i to “bulker” innledende på formidagen, og resten på ettermiddagen. Dessverre måtte Bård Even Kvamme trekke seg pga skade, og slikt er alltid upassende. Når det er sagt så er det smart å lytte til kroppen også. NKO sine utøvere ble ledet av dagens fullkontakt – los: Amir Poya Ghazishoar.

Både Therese og Martha gikk i pluss 65, men denne gangen nådde ingen forbi første runde. Jevn fighting samt forlengelser forteller hvor jevnt der var – men det må nok bli neste gang. Når mesterskapene ikke har med utøvere fra østblokken, å vil naturligvis det totale nivået bære preg av det. Therese er fint på høyde – og til tider klart bedre, men det er noe mer glimtvis og holder ikke helt inn i lengen.

Henning Dallavara blir litt “veteranen” blant nordmenn i dag, og viser at det ligger rutine og kapasitet i det han gjør. Klatrer forbi mostandere – den ene nederlenderen etter den andre, til Sverige og Sebastian Eriksson i finalen. Sverige var å finne i alle tre finalene på herresiden.

Men finale på Henning blir det desverre ikke, dette pga skader påført i semifinale (slag mot hodet, spark i skrittet) Vi kan alle gratulere med en flott dag på matta for Henning Dallavara, til tross for et skår i gleden med hodeslag og hva det medførte.

,