French Open 2023 – Team Norway


11th French Open ble avholdt 25.februar, med ni land som deltok – og et voksende norsk lag var på plass

Bilder: Amir Poya Ghazishoar og Marleen Gregusson

French Open har blitt arrangert i mange år, og har til tider holdt meget høyt nivå. Årets utgave var noe mer moderat – men et særdeles sterkt georgisk lag spisset betydelig. Turneringen kunne tilby novice og elite klasser, som gir gode muligheter for å samle et lag i bredden – noe Norge hadde. Det er et godt driv i det norske miljøet, og dette var en setting som kunne matche oppgaver og ønsker. Norges lag: Emil Moe Haughem / Horten, Kristoffer Jøtterud / Arendal, Jonas E Jenset / Ringerike, Per S Haugen / Ringerike, Liam Jenserud Oslo/Ringerike, Therese N Østebrød / Egersund, Tuva Waage / Bergen, Eddie Mikael Strandos Svendsen / Bergen og Sokrates Coratti / Bergen. Lagledere og coacher: Marleen Gregusson og Amir Poya Ghazishoar.

Det er en flott ramme rundt French Open, med en arena som er svært iøyenfallende, med flagg på innmars/oppstilling og en stor Wallpaper av mas Oyama som overvåker det hele. Det er heller ikke spart på premier, de er av anselig størrelse, og gjør seg godt på hyllen hjemme. Det å legge tilrette på denne måter gir selvsagt utøvere og apparat en lyst til å komme tilbake. Og det er også på sin plass å påpeke viktigheten i denne type turneringer, som er oppbyggene på miljøene.

Årets turnering hadde som sagt noe moderat oppslutning, og da muligens mest når man så på eliteklassen. Arrangør gjorde en betydelig innsats når det kom til kampavvikling, og resultatet ble sammenslåing av noen klasser – som igjen resulterte i mange kamper og mye kamptid. Med noen frafall, så stilte Norge med 8 utøvere – da i hovedsaklig novice klassen.

En oppsummering vil nok passende være at man «vinner noen – og taper noen» Men det ligger mer info enn bare seier/tap i mange av kampene. Novice klassen hadde mange fra Belgia og Frankrike, og her henger Norge helt ok med. I eliteklassen hadde Norge to utøvere, Liam Jenserud og Therese N Østebrød. På herresiden var det som på forventet «clean sweep» fra Georgia.

Georgia vinner alt som er å vinne, og når de taper så er det kun når de møter seg selv. Dette er «første-rekka» til Georgia, som vil si utøvere med VM og EM titler og plasseringer. På damesiden var det noe mer jevnt fordelt utover. For Therese ville dette si tre kamper (i pool system) hvor den siste kampen gikk mot Frankrikets ess de siste år Camille Haddouche. De møttes i EM open weight 2022 desember, hvor Camille Haddouche tok seiren etter ordivær tid. Denne gangen skulle det nå bli noe mer arbeidsomt for hjemmefighteren, for tilfelle var at Therese kriget til seg en forlengelse. Etter denne ble det seier til Frankrike – men en liten seier i fremgang for Therese og Norge var verdt å merke seg.

Summen av French Open for Norge, må være at det ser bedre ut enn det har gjort på mange år – det er som sagt et meget godt driv i laget og miljøet backer dette opp, slik at man kan få jobbe med det sportslige med fulle resjurser uten avbrekk.

,