Danmark – next generation


Generasjonsskifte er noe man alltid jobber for å imøtekomme – og ikke minst noe som aller helst forgår naturlig. Det er alltids noen utfordringer når det kommer til dette, kanskje spsielt når man har sterke profiiler som legger opp – så kan det føles som et stor rom må fylles. Her kikker vi litt på noen av Danmark’s up and coming unge fighters!

Benno Rasmussen og Fady Allan / Bayeux 2017

Danmark har som kjent hatt store profiler – og det i lang tid. Tar vi et hopp tilbake, og ser på for eksempel Benno Rasmussen – som over ti år var i toppen i Europa, og først på pallen i 1993 – sist på EM pallen på hjemmebane i 2005. Da var også Brian Jakobsen på pallen for første gang – og året før det, 2004, Christian Christiansen (Mellomvekt) En god overlap med andre ord. Jakobsen hold kontakt med nivået frem til 2018 – med 7 EC medaljer. (+ VM innsats) Christiansen – dobbelt EC Champion, og totalt 5 ganger på pallen i EC, gjorde også sterkt inntrykk. Dette er toppen av toppen i Danmark – og det har vært flere dyktige fighters tett opp under.

Og vi gjør et hopp opp i nåtid, så har det vært blant annet Fady Allan har tatt stafettpinnen stafetten, før nå i nåtid som vi ser de som akkurat har entret senior nivå nylig. Emil Herman Falk Jensen og Samuel Hallas. For flere av oss var det førte gang vi så dem fighte på topp nivå i EC – og det var ingen tvil om gode prestasjoner fra den nye generasjonen. Det skal bli svært interessant å følge de fremover.

Samuel og Emil

I 2021, European Karate Cup, var begge med i -75kg klassen, og begge avanserte videre i turnerigen. Ingen dårlig prestasjonener som 1-20 åringer. Når det er sagt, så er det slik det er per i dag, ut tidig – og opp på riktig nivå.

Emil Herman Falk Jensen går første kamp mot Damian Jaśkiewicz (Polen) før det blir tap i neste mot veteranen Domas Sutkus (Litauen) Vi koster på oss å legge inn Emil sin første kamp.

Samuel Hallas møter i samme klasse, i sin første kamp Martin Thauvoye (Belgia) I kamp nummer to er det langt tøffere motstand, der venter Georgia med Vasiko Lomsadze. Vi tenker igjen å se første kamp mot Belgia – selv om kamp to ble tap mot Lomsadze, så kom det på advarsler – og ikke en kamp som var i favør a Georgia.