IFK West European Championships – Sverige


IFK Western European Championship är en helt ny tävling arrangerad av IFK organisationen. Sverige deltog med 5 stycken i klassen senior herrar.

IFK Western European Championship är en helt ny tävling arrangerad av IFK organisationen. Deltagarna denna gång var var främst Holländare och Tyskar och Belgare.  Förutom kategorin senior så fanns även kategorierna U18 och U21.

Sverige deltog med 5 stycken i klassen senior herrar.

Tävlingen hölls i Zevenbergen, Holland. De svenskar som deltog Robert Strandberg (-70 kg) och Ali Reza Nazari (-80 kg) från Lidköping Kyokushin, Simon Eriksson (+80 kg) och Sebastian Eriksson (+80 kg) från Enso Kyokushin och Kave Zahmatkesh (-70 kg) från Guldstadens Kyokushin.

Arrangemanget var småskaligt och väl genomtänkt. Man hade valt ett hotell som hade idrottshall, så boende, invägning, tävling och sayonara var alla på en och samma plats. Ceremonier och uppvisningar hölls kort och tävlingen höll tidsschemat relativt väl. Streaming fanns, mot betalning, dock med vissa begränsningar.

Robert mötte Ayyoub Amrani från Belgien. Matchen var jämn och Robert är nära att knocka med en offerspark. Robert var dock lite för inaktiv i andra ronden för att kunna övertyga domarna och förlorade på domarröster.

Ali Reza mötte i första matchen Jaafar Rammal från England, och i andra matchen Florian Zurfluh från Holland. Han slog ut båda med sin goda kondition som tillåter ett rasande högt tempo av varierade tekniker. Det fullkomligt regnade slag och sparkar över de båda motståndarna och Ali Reza tog sig vidare till final. I finalen stod Ferry Wortman, Holland. Ali Reza öppnar övertygande, precis som i de första två matcherna men lyckas inte riktigt slå ut Ferry, som i rondens slutskede lyckas göra rejäl skada i Ali Rezas bröstkorg. Silver till Ali Reza efter en imponerande turnering.

Simon mötte holländaren Chesron Schot i första matchen och öppnar övertygande, med hårda kombinationer. Dock på grund av en låg guard släpper han in en spark på hakan som ger wazari till Holland. Detta upprepas ännu en gång och tävlingen är slut för denna gång.

Sebbe möter i första matchen en lång tysk vid namn Hannes Drechsler. De går väldigt jämnt, tysken håller ett något högre tempo medan Sebbe uppenbart har mer kraft. Matchen går till förlängning där tysken förlorar på varningar efter bland annat en mawashi geri i grenen och ett slag i ansiktet. Sebbe vidare till semi.

I andra matchen möter Sebbe en Holländare, Anno Verwey. Ganska tidigt tar Annos resurser slut och matchen blir efter detta ganska ensidig. Trots detta förlängning och rond 2 fortsätter i samma stil. Efter förlängning vinner Sebbe på röster.

Den andra semifinalen går mellan Henning Dallavara, Norge, och Chesron, som Simon förlorade mot. Den slutar tyvärr med att holländaren knockar norrmannen med en krok på hakan. Holländaren diskvalificerad och norrmannen får inte fortsätta. Det innebär att Sebbes finalmatch är walkover och guldet är ett faktum.

Kaveh mötte Simon Zurfluh, Schweiz, i sin första match. Kaveh öppnar explosivt och är uppe och nosar med ett par jodantekniker, efter drygt en minut tar han Ippon med ett slag i magen och Kaveh är vidare till final.

I finalen mötte han Anthony Da Graca från Holland. Första ronden är jämn, med ett lite övertag för Kaveh. Båda är konditionsstarka och explosiva fighters med liknande stil. I förlängningen anser sig domarna ha sett tillräckligt stor skillnad för att ge seger till Anthony och ett silver för Kaveh.

,